Телефони за спешни повиквания

НАЧАЛО / Статии


12.05.2016 г., вестник "Струма"

Директорът на ЦСМП - Благоевград д-р Кр. Михайлов обяви:
476 са потърсили медицинска помощ за 3 дни в Пиринско, 30 са настанени за лечение


476 пациенти са потърсили помощ за три дни, от тях 30 са настанени за лечение, обяви директорът на Спешна помощ в Пиринско д-р Красимир Михайлов. Той поясни, че 263 спешни случая са обслужени на място от дежурен екип с линейка у дома при битови инциденти, от тях 50 повиквания са в Благоевград. На 240 пациенти е оказана спешна помощ с извършване на амбулаторен преглед в стационарните сектори на 9-те филиала в Благоевградска област.
Наблюдава се увеличение на пациентите с кризи, сред тях хипертонични в резултат на рязко повишаване на кръвното налягане и нервни /тревожни разстройства/, както и остри състояния на гастроинтестиналния тракт, заяви здравният директор д-р Михайлов.
За същия период има един тежък пътен инцидент, няма пострадали с травми при катастрофи. 19 случая със сериозни наранявания на крайниците са обслужени от мобилните екипи по време на празниците, от тях седем са в Благоевград. Мъж и жена с комоцио след сбивания са настанени в хирургия на МБАЛ - Благоевград, жена с тежко изгаряне от Санданско е обслужена в местния филиал и транспортирана по спешност за Клиниката по изгаряния в "Пирогов". На двама пациенти с тежка интоксикация от алкохол също е оказана първа помощ. Трима болни в критично състояние - двама с тежък инсулт и един с инфаркт, са спасени от колегите, заяви д-р Михайлов.

СЛАВА ИВАНОВА
Copyright © 2009 / Дизайн от news